ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Łopatka po chińsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Trochę inaczej podana łopatka

Łopatka po chińsku

Składniki:

Łopatka po chińsku

 

  • 500 g pokrojonej w kostkę łopatki wieprzowej
  • 2 grubo pokrojone cebule
  • 2 łyżki oleju
  • czerwona papryka
  • kilka pieczarek (niekoniecznie)
  • 1 łyżka curry
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gulaszu
  • przyprawa do chińskiego
  • papryka ostra
  • papryka słodka

Sposób przygotowania:

Łopatka po chińsku
Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy pokrojone mięso na rumiany kolor, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i pokrojone pieczarki, oraz drobno pokrojoną paprykę, podsmażamy. Następnie dodajemy przyprawy i 2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy do miękkości. Podajemy z kaszą.

Tagi:

przyprawy