motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Łopatka w marynacie musztardowej z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łopatka w marynacie musztardowej z ziołami

Łopatka w marynacie musztardowej z ziołami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łopatka w marynacie musztardowej z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Łopatka w marynacie musztardowej z ziołami
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy musztardę,zioła prowansalskie, czosnek, oregano, i gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie mieszamy. Suche mięso kroimy na kawałki i nacieramy solą. Następnie smarujemy przygotowaną marynatą i odstawiamy na 12 godzin w chłodne miejsce. Na rozgrzanej patelni rumienimy mięso z dwóch stron. Podlewamy wodą, dodajemy ziele i liście. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Łopatka w marynacie musztardowej z ziołami
Etap 1 Do miseczki dajemy olej i pozostałe składniki
Łopatka w marynacie musztardowej z ziołami
Etap 2 Mięso nacieramy solą i przygotowaną marynatą
Łopatka w marynacie musztardowej z ziołami
Etap 3 Rumienimy na rozgrzanej patelni z dwóch stron
Łopatka w marynacie musztardowej z ziołami
Etap 4 Podlewamy wodą dodajemy liście i ziela. Dusimy do miękkości

Tagi:

zioła