katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Łopatka w paprykowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Łatwe, smaczne i szybkie .

Łopatka w paprykowym sosie

Składniki:

Łopatka w paprykowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Łopatka w paprykowym sosie
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Czosnek obieramy, miażdżymy, dodajemy do mięsa i mieszamy. Cebulę trzeba obrać pokroić w kostkę albo piórka. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Pomidory umyć pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Mięso oprószamy mąką i mieszamy. Wykładamy na rozgrzany olej i obsmażamy. Dodajemy cebulę i razem przesmażamy. Podlewamy wodą i dusimy ok 10min. Dodajemy pomidory, paprykę i dalej dusimy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.

Tagi:

papryka