iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Łopatka w porach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mięso jest bardzo ubogie w przyprawy, ale cały smak uzyskuje dzięki dodatkowi pora.

Łopatka w porach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łopatka w porach

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łopatka w porach
Mięso umyć i osuszyć, następnie natrzeć solą peklową oraz kolorowym i ziołowym pieprzem. Por pokroić w paseczki i połowę umieścić na dnie szynkowaru, następnie włożyć mięso i po wierzchu posypać resztą pora, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Przygotowane mięso odstawić na 24 godziny do lodówki po tym czasie dolać białe wino. Zagotować sporą ilość wody i wstawić do niej szynkowar, następnie zmniejszyć płomień i gotować 2 godziny po tym czasie schłodzić i odstawić na 12 godzin do lodówki.
Łopatka w porach
Mieso natrzeć przyprawami i ułożyć w szynkowarze
Łopatka w porach
Mieso ułożone w szynkowarze obłozyć porem

Tagi:

mięso