Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Łopatka wieprzowa pieczona wg Pavlov

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna łopatka wieprzowa pieczona

Łopatka wieprzowa pieczona wg Pavlov

Składniki:

Łopatka wieprzowa pieczona wg Pavlov

 

  • pół kg łopatki wieprzowej
  • 2 zabki czosnku
  • 1 łyzka sosu sojowego
  • kolendra
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Łopatka wieprzowa pieczona wg Pavlov
Mięso umyc, osuszyć. Czosnek obrać, zetrzeć w prasce do czosnku, wymieszać z sola, pieprzem, kolendrą i sosem sojowym. Powstała marynatą natrzec mięso i włożyć do lodówki na dobę do zamarynowania. Zamarynowane mięso przełozyć do rekawa do pieczenia, polać olejem i zawiązać. Piec pół godziny w 200st.

Tagi:

sosy