katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Łopatka z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięsko pachnące cebulką .

Łopatka z cebulką

Składniki:

Łopatka z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Łopatka z cebulką
Mięso myjemy, kroimy na kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki myjemy i kroimy w grube plastry. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i musimy ją zeszklić. Dodajemy przygotowane mięso i pieczarki. Mieszamy i razem przesmażamy. Podlewamy ciepłą wodą tak aby zakryła mięso. Dusimy do miękkości, odprawiamy do smaku. Do duszenia można dodać liść laurowy.