Sposób przygotowania:
Łopatka z nutką kminku
Mięso myję i osuszam, kroję na 4-5 części. W rondlu rozgrzewam tłuszcz, i obsmażam mięso z każdej strony, jak mięsko puści sok dodaję przyprawy, listek, ziele, pieprz, czosnek pokrojony w plasterki i kminek. Mieszam cały czas aby się nie przypaliło. W między czasie gotuję wodę w czajniku, i zalewam gorącą wodą mięso. Dodaję paprykę i vegetę . Duszę około półtorej godziny ( zależy od mięsa) . Po tym czasie zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną. Można doprawić do smaku jesli za mało słone;)
Podaję z ziemniakami i z zieloną fasolką szparagową. Smacznego.
Podaję z ziemniakami i z zieloną fasolką szparagową. Smacznego.
anemon
zbysiowa
Bardzo mi miło, dziękuję:)
zewa
zbysiowa
Dziękuję:))
edytaha
zbysiowa
Dobry pomysł, nasz Bartek jak był dzieckiem nie chciał tego "kominka" hahhahaa
evita0007
zbysiowa
Evitko nie wymagam, zmywarka za nas pozmywa, my na piwko:))