Sposób przygotowania:
Łosoś konserwowy zapiekany.
Łososia wyjętego z puszki,osączyć,podzielić na cząstki,usunąć
grube ości i kawałki kręgosłupa,ułożyć w muszelkach,posypać startym serem.Następnie zalać śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i szczyptą soli,posypać tartą bułką.Na wierzchu położyć kilka kawałeczków świeżego masła i zapiec w gorącym piekarniku.Przed
podaniem przybrać muszelki listkami zielonej sałaty i plasterki cytryny.Podawać na okrągłym półmisku wyłożonym serwetą.
grube ości i kawałki kręgosłupa,ułożyć w muszelkach,posypać startym serem.Następnie zalać śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i szczyptą soli,posypać tartą bułką.Na wierzchu położyć kilka kawałeczków świeżego masła i zapiec w gorącym piekarniku.Przed
podaniem przybrać muszelki listkami zielonej sałaty i plasterki cytryny.Podawać na okrągłym półmisku wyłożonym serwetą.