marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Łosoś konserwowy zapiekany.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rybę wyjąć z puszki,osączyć,podzielić na cząstki,usunąć grube ości,ułożyć w muszelkach,posypać serem,zalać śmietaną,dać kawałek masła.zapiec

Łosoś konserwowy zapiekany.

Składniki:

Łosoś konserwowy zapiekany.

 

Sposób przygotowania:

Łosoś konserwowy zapiekany.
Łososia wyjętego z puszki,osączyć,podzielić na cząstki,usunąć
grube ości i kawałki kręgosłupa,ułożyć w muszelkach,posypać startym serem.Następnie zalać śmietaną zmieszaną z łyżeczką mąki i szczyptą soli,posypać tartą bułką.Na wierzchu położyć kilka kawałeczków świeżego masła i zapiec w gorącym piekarniku.Przed
podaniem przybrać muszelki listkami zielonej sałaty i plasterki cytryny.Podawać na okrągłym półmisku wyłożonym serwetą.

Tagi:

tarta sałata