Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Łosoś marynowany w occie balsamicznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Carpaccio z łososia zamarynowanego w occie balsamicznym.

Łosoś marynowany w occie balsamicznym

Składniki:

Łosoś marynowany w occie balsamicznym

 

Sposób przygotowania:

Łosoś marynowany w occie balsamicznym
Łososia umyć i dokładnie osuszyć, usunąć skórę i ewentualne ości. Do octy balsamicznego dodać sól i cukier, całość dokładnie rozmieszać tak aby całkowicie rozpuścić sól i cukier. Powstałą marynatą zalać rybę, dodać rozgnieciony czosnek i liść laurowy. Rybę odstawić na 24 godziny, po rym czasie łososia można cienko pokroić c podawać w formie carpaccio.

Tagi:

sery ser