Sposób przygotowania:
Łosoś pieczony z pomidorami i papryką
Łososia skrobiemy z łusek, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy z obu tron solą i białym pieprzem. Warzywa myjemy, pomidory kroimy w duża kostkę paprykę w paski, cebule w piórka. Kawałek łososia układamy na podwójnej warstwie foli aluminiowej, posypujemy papryką, cebulą i pomidorem. Skrapiamy cytryną. Zawijamy szczelnie. Pieczemy w 180 stopniach C prze 20-25 minut.
![Łosoś pieczony z pomidorami i papryką Łosoś pieczony z pomidorami i papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-pieczony-z-pomidorami-i-papryka-291630.jpg)
![Łosoś pieczony z pomidorami i papryką Łosoś pieczony z pomidorami i papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-pieczony-z-pomidorami-i-papryka-291631.jpg)
![Łosoś pieczony z pomidorami i papryką Łosoś pieczony z pomidorami i papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/losos-pieczony-z-pomidorami-i-papryka-291632.jpg)