Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1266]

Łosoś po azjatycku z pieczonymi ziemniaczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na szybki obiad prosto z piekarnika: łosoś w azjatyckiej marynacie podany z pieczonymi ziemniaczkami.

Łosoś po azjatycku z pieczonymi ziemniaczkami

Składniki:

Łosoś po azjatycku z pieczonymi ziemniaczkami

 

Sposób przygotowania:

Łosoś po azjatycku z pieczonymi ziemniaczkami
Łososia filetujemy, zdejmujemy skórkę. 

Trawę cytrynową i imbir kroimy drobno. Łososia nacieramy solą, pieprzem, imbirem i trawą cytrynową, polewamy sosem teriyaki i odstawiamy do lodówki- najlepiej na całą noc. Następnie łososia owijamy folią aluminiową (każdą porcję ryby osobno).

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w ósemki lub ćwiartki (zależnie od wielkości) , układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy solą i pieprzem, polewamy oliwą. Obok ziemniaków układamy łososia. Danie pieczemy 20 minut w 220 st. C.

Tagi:

danie ryba