Sposób przygotowania:
Łosoś po azjatycku z pieczonymi ziemniaczkami
Łososia filetujemy, zdejmujemy skórkę.
Trawę cytrynową i imbir kroimy drobno. Łososia nacieramy solą, pieprzem, imbirem i trawą cytrynową, polewamy sosem teriyaki i odstawiamy do lodówki- najlepiej na całą noc. Następnie łososia owijamy folią aluminiową (każdą porcję ryby osobno).
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w ósemki lub ćwiartki (zależnie od wielkości) , układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy solą i pieprzem, polewamy oliwą. Obok ziemniaków układamy łososia. Danie pieczemy 20 minut w 220 st. C.
Trawę cytrynową i imbir kroimy drobno. Łososia nacieramy solą, pieprzem, imbirem i trawą cytrynową, polewamy sosem teriyaki i odstawiamy do lodówki- najlepiej na całą noc. Następnie łososia owijamy folią aluminiową (każdą porcję ryby osobno).
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w ósemki lub ćwiartki (zależnie od wielkości) , układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy solą i pieprzem, polewamy oliwą. Obok ziemniaków układamy łososia. Danie pieczemy 20 minut w 220 st. C.