Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1009]

Łosoś pod pierzynką paprykowo-serową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczony łosoś zawsze sprawdza się na błyskawiczny obiad. Dodatki (papryka i ser) nadają rybie charakteru.

Łosoś pod pierzynką paprykowo-serową

Składniki:

Łosoś pod pierzynką paprykowo-serową

 

Sposób przygotowania:

Łosoś pod pierzynką paprykowo-serową

ETAP 1:

Łosoś pod pierzynką paprykowo-serową
Rybę z obu stron oprószamy solą i pieprzem cytrynowym

Łososia kroimy na 2 kawałki, usuwamy łuski i ości. Rybę z obu stron oprószamy solą i pieprzem cytrynowym, skrapiamy sokiem z cytryny. Łososia układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową.

ETAP 2:

Łosoś pod pierzynką paprykowo-serową
Umytą i osuszoną paprykę kroimy na cztery paseczki

Paprykę myjemy i kroimy na cztery paseczki.

ETAP 3:

Łosoś pod pierzynką paprykowo-serową
Na każdym kawałku ryby układamy 2 paseczki papryki

Na każdym kawałku ryby układamy 2 paseczki papryki...

ETAP 4:

Łosoś pod pierzynką paprykowo-serową
Na każdym kawałku łososia układamy pół plastra sera

oraz pół plasterka sera żółtego.
Łososia wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C na 20 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.