Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Łosoś w ziołach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smażony łosoś świetnie smakuje, polecam.

Łosoś w ziołach. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w ziołach.

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w ziołach.
Łososia dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać ziołami, kucharkiem oraz pieprzem. Jajka umyć, rozbić, roztrzepać. Rybę panierować najpierw w jajku, potem w bułce tartej. Olej mocno rozgrzać. Kawałki łososia smażyć na bardzo wolnym ogniu na kolor rumiany z obu stron. Podawać gorącego.
Łosoś w ziołach.
Umytego łososia posypujemy ziołami, a potem kucharkiem i pieprzem.
Łosoś w ziołach.
Przyprawianą rybę najpierw obtaczamy w jajku.
Łosoś w ziołach.
A potem w bułce tartej dokładnie z obu stron.
Łosoś w ziołach.
Smazymy na mocno rozgrzanym olejy na wolnym ogniu.