Sposób przygotowania:
Łosoś na pierzyńce z kapusty
Kapustę obgotowujemy z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Cebulę obieramy i siekamy. ugotowaną kapustę odciskamy. Na maśle podsmażamy cebulkę . dodajemy kapustę i smażymy chwilę . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Pod koniec smażenia dodajemy posiekany koperek. Łososia myjemy osuszamy odcinamy skórę. Ciasto francuskie kroimy na 4 prostokąty. Na ciasto kładziemy kapustę na nią łososia solimy z wierzchu. Nakrywamy ciastem i zlepiamy .Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 30 min . Pieczemy w 190 stopniach. Robimy sos. Mieszamy jogurt z majonezem. Solimy do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek. Mieszamy. chłodzimy. Upieczonego łososia podajemy z sosem.