migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kolejna pyszna propozycja na przyrządzenie łososia. Tym razem łosoś z nutka imbiru i cytryny a do tego ananasek.

Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej
Przygotować marynatę. Wymieszać olej, sok z cytryny, imbir i skórkę cytrynową, do smaku dodać odrobinę soli i pieprzu. Filet łososia podzielić na dwa kawałki i wrzucić do marynaty. Dokładnie wymieszać aby pokryła rybę. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Nastęnie łososia przełożyć na folię aluminiową, ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 30 minut. Ananasa pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gotową rybkę podać z ananaskiem na ciepło i ryżem.
Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej
Etap 1 Przygotować marynatę. Wymieszać olej, sok z cytryny, imbir i skórkę cytrynową, do smaku dodać odrobinę soli i pieprzu.
Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej
Etap 2 Filet łososia podzielić na dwa kawałki i wrzucić do marynaty. Dokładnie wymieszać aby pokryła rybę. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej
Etap 3 Nastęnie łososia przełożyć na folię aluminiową, ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 30 minut.
Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej
Etap 4 Ananasa pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.