paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Łosoś w marynacie miodowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Filet łososia smażony w marynacie z miodu oliwy z oliwek oraz musztardy. Podany na roszponce ze smażonymi pieczarkami .

Łosoś w marynacie miodowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w marynacie miodowej

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w marynacie miodowej
W misce wymieszać ze sobą musztardę delikatesową, oliwę z oliwek oraz miód na jednolitą konsystencję. Łososia opłukać i osuszyć pokroić w plastry o grubości około 4-5 cm. Włożyć do marynaty i zostawić na około 30 minut. W tym czasie można opłuka ci osuszyć roszpunkę wyłożyć ja na talerze. Pieczarki oczyścić i usmażyć na roztopionym maśle.pod koniec smażenia oprószyć do smaku solą i pieprzem. Łososia usmażyć wraz z marynatą i wyłożyć na roszponkę wraz z pieczarkami. Całość polać sosem z marynaty który został ze smażenia.
Łosoś w marynacie miodowej
W misce wymieszać ze sobą musztardę delikatesową, oliwę z oliwek oraz miód na jednolitą konsystencję.
Łosoś w marynacie miodowej
Łososia opłukać i osuszyć pokroić w plastry o grubości około 4-5 cm. Włożyć do marynaty i zostawić na około 30 minut.
Łosoś w marynacie miodowej
. Pieczarki oczyścić i usmażyć na roztopionym maśle.pod koniec smażenia oprószyć do smaku solą i pieprzem.
Łosoś w marynacie miodowej
Pokrojony filet łososia usmażyć wraz z marynatą

Tagi:

beza bezy