nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Łosoś w sosie maślano-winnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

z kaparami, szybko się robi, a smakuje pysznie

Łosoś w sosie maślano-winnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w sosie maślano-winnym

 

  • 2 kawałki fileta z łososia ze skórą
  • garść kaparów
  • łyżka masła
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie maślano-winnym
Łosisa myjemy, osuszamy. Solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy łososia po 3 minuty z 2 stron. Ściągamy łososia z patelni, dodajemy masło - czekamy aż się roztopi, dolewamy wina i dodajemy kapary. Łososia dajemy do sosu i trzymamy około 3 minut. Łososia wykładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego.
Łosoś w sosie maślano-winnym
Łososa myjemy, suszymy i przyprawiamy solą i pieprzem
Łosoś w sosie maślano-winnym
Smażymy łososia po 3 minuty z 2 stron
Łosoś w sosie maślano-winnym
Dodajemy masło, wino i kapary (łosoia odkładamy)
Łosoś w sosie maślano-winnym
Gdy powstanie sos, łososia dajemy na patelnie i dusimy

Tagi:

kapary