Sposób przygotowania:
Łosoś w sosie serowo-koperkowym
1 Łososia podzielić na mniejsze kawałki i usunąć wszystkie ośći, posypać solą i pieprzem.
2 Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie układać na niej kawałki ryby i smażyć na lekko rumiany kolor z dwóch stron.
3 W rondelku rozgrzać masło, dodać śmietanę i starty żółty ser. Podgrzewać stale mieszając do rozpuszczenia sera. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wsypać posiekany koperek.
2 Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie układać na niej kawałki ryby i smażyć na lekko rumiany kolor z dwóch stron.
3 W rondelku rozgrzać masło, dodać śmietanę i starty żółty ser. Podgrzewać stale mieszając do rozpuszczenia sera. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wsypać posiekany koperek.