smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Łosoś w sosie serowo-koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łosoś to bardzo smaczna ryba. Polecam smażoną z sosem koperkowym. Pyszna propozycja obiadowa. Polecam.

Łosoś w sosie serowo-koperkowym

Składniki:

Łosoś w sosie serowo-koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie serowo-koperkowym
1 Łososia podzielić na mniejsze kawałki i usunąć wszystkie ośći, posypać solą i pieprzem.

2 Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie układać na niej kawałki ryby i smażyć na lekko rumiany kolor z dwóch stron.

3 W rondelku rozgrzać masło, dodać śmietanę i starty żółty ser. Podgrzewać stale mieszając do rozpuszczenia sera. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i wsypać posiekany koperek.

Tagi:

sery ser