Sposób przygotowania:
Tatar z wędzonego łososia
Łososia siekamy a drobną kostkę,przekładamy do dużej miski. KApary,ogórki i grzybki również siekamy w podobną kostkę i razem z koperkiem dodajemy do łososia. Cebulkę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę( można spażyć a następnie wystudzić) ,dodajemy do łososia,wszystko dokładnie mieszamy,dodajemy sok z cytryny,oliwę,bardzo dokładnie mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Całość odstawiamy do lodówki na 30-40 min do schłodzenia i przegryzienia się smaków. Przygotowujemy sos: chrzan,śmietanę i jogurt naturalny mieszamy dokładnie ze sobą,doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Odstawiamy do schłodzenia. Schłodzonego tatara nakładamy na talerzyki ( ja użyłam specjalnych foremek) na tatara dajemy 1-2 łyżki sosu chrzanowego.Podajemy z pieczywem. Smacznego!