Sposób przygotowania:
Łosoś z kaszą kuskus i czerwoną cebulką
Do 10 pełnych łyżek kaszy dodać szczyptę soli i ostrej papryki, wetrzeć około 1cm imbiru, wymieszać. Zalać mieszankę wrzątkiem tak, aby nad kaszą unosił się 1cm wody.Do osobnego naczynia zetrzeć skórkę z dwóch dokładnie umytych pomarańczy, dodać szczyptę soli, płaską łyżeczkę ostrej papryki i oliwę z oliwek. Masa nie powinna być zbyt rzadka, żeby dobrze przywarła do ryby. Obtoczyć dzwonki w przygotowanej mieszance i zacząć smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.Przygotować miskę posiekanej czerwonej cebulki, dodać do niej sok z jednej pomarańczy. Pokroić pomidorki na połówki lub ćwiartki i dodać do cebuli. Napęczniałą kaszę wymieszać widelcem i dodać do niej sałatkę. Smacznego!