bigos2806

bigos2806

Kucharz
[Przepisów: 13]

Łosoś z kaszą kuskus i czerwoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nietuzinkowe połączenie składników i przypraw- pyszności! W sam raz na wyjątkowe okazje.

Łosoś z kaszą kuskus i czerwoną cebulką

Składniki:

Łosoś z kaszą kuskus i czerwoną cebulką

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z kaszą kuskus i czerwoną cebulką
Do 10 pełnych łyżek kaszy dodać szczyptę soli i ostrej papryki, wetrzeć około 1cm imbiru, wymieszać. Zalać mieszankę wrzątkiem tak, aby nad kaszą unosił się 1cm wody.Do osobnego naczynia zetrzeć skórkę z dwóch dokładnie umytych pomarańczy, dodać szczyptę soli, płaską łyżeczkę ostrej papryki i oliwę z oliwek. Masa nie powinna być zbyt rzadka, żeby dobrze przywarła do ryby. Obtoczyć dzwonki w przygotowanej mieszance i zacząć smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.Przygotować miskę posiekanej czerwonej cebulki, dodać do niej sok z jednej pomarańczy. Pokroić pomidorki na połówki lub ćwiartki i dodać do cebuli. Napęczniałą kaszę wymieszać widelcem i dodać do niej sałatkę. Smacznego!