Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Łosoś z pomidorami na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smakowite połączenie łososia i pomidorów, zachęcające kolorowe danie,gdy mamy mało czasu na przygotowanie czegoś ekstra.Sprawdza się zawsze.

Łosoś z pomidorami na szybko

Składniki:

Łosoś z pomidorami na szybko

 

Sposób przygotowania:

Łosoś z pomidorami na szybko
Filety z łososia nacieramy solą i pieprzem, wkładamy do naczynia żaroodpornego,po czym kropimy obficie sokiem z połowy cytryny i wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Pomidory nacinamy na krzyż i parzymy gorącą wodą, by łatwiej było zdjąć skórkę. Kroimy je na grube plastry. Wyjmujemy łososia z piekarnika, układamy obok niego plastry pomidorów. Doprawiamy je solą i pieprzem, posypujemy tartym parmezanem zmieszanym z bułką tartą. Zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i trzymamy danie w piekarniku do czasu aż parmezan się ładnie zapiecze.

Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej bazylii.

Tagi:

tarta pomidory