yasabel

yasabel

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i lekkie danie przywodzące na myśl słoneczną Italię. Zachwyca pięknym aromatem i ciekawym sposobem podania. Jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

 

 

  • rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania:

Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Łososia skrapiamy obficie sokiem z cytryny i nacieramy pieprzem. Obieramy ząbek czosnku i przeciskamy go przez praskę. Podsmażamy czosnek na patelni i dodajemy szpinak Hortex. Całość smażymy, aż szpinak nabierze pięknego zielonego koloru. Odcinamy rękaw do pieczenia, rozkładamy go i przekładamy do niego łososia, układając go skórą do dołu. Na rybę nakładamy przygotowany szpinak Hortex, a na szpinak układamy po kilka suszonych pomidorów. Brzegi rękawa zaginamy i spinamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podajemy na talerzu w nierozpiętym rękawie - niech każdy z gości sam rozetnie folię. Smacznego.
Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Składniki
Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Układanie ryby w rękawie
Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Łosoś w piekarniku