Sposób przygotowania:
Łosoś z sosem koperkowym
Koperek wypłukać i pokroić . Łyżkę masła roztopić i udusić na nim koperek przez 5 minut . Dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem.Do tak powstałego sosu dodać 2 łyżki startego parmezanu , wszystko zamieszać i odstawić.
Dzwonka łososia skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i usmażyć na patelni dodając 2 łyżki masła, każdą
stronę łososia smażymy przez 2 minuty.Ciepłego łososia przekładamy na talerz i polewamy sosem i na wierz posypujemy pozostałym startym parmezanem.Udekorować koperkiem.
Dzwonka łososia skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i usmażyć na patelni dodając 2 łyżki masła, każdą
stronę łososia smażymy przez 2 minuty.Ciepłego łososia przekładamy na talerz i polewamy sosem i na wierz posypujemy pozostałym startym parmezanem.Udekorować koperkiem.