Sposób przygotowania:
Łosoś z sosem malinowym :
Utrzeć maliny z olejem , sosem sojowym , 1 łyżeczką konfitury , mielonym pieprzem . Wymieszaną pastą posmarować łososia i zostawić przykrytego w lodówce przez 1 godzinę . Po tym czasie zetrzeć marynatę z ryby, a filety osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym . Na patelni rozgrzać olej i smażyć łososia po 3-5 minut z każdej strony. Po usmażeniu zdjąć rybę z patelni i trzymać w cieple. Zlać nadmiar oleju pozostawiając 1-2 łyżki . Na patelnię dodać marynatę , masło, 2 łyżeczki konfitury i podlać 1/3 szklanki wody. Dusić sos ok. 3 minut aż się zagęści . Podawać łososia polewając go sosem i dekorując kilkoma malinami z surówką .
Tym których dziwi zestawienie użycie w przepisie konfitury wyjaśniam , że z sosem sojowym czy octem balsamicznym podobnie jak miód w efekcie końcowym nie dają smaku słodkiego .
Tym których dziwi zestawienie użycie w przepisie konfitury wyjaśniam , że z sosem sojowym czy octem balsamicznym podobnie jak miód w efekcie końcowym nie dają smaku słodkiego .