Sposób przygotowania:
Łosoś z sosem pesto i kaparami
Rybę skropić sokiem z cytryny, odstawić na kilkanaście minut w chłodne miejsce. Potem osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, zawinąć w folie aluminiową i upiec na ruszcie, ewentualnie usmażyć na patelni do grillowania. Na talerz wyłożyć dwie łyżeczki pesto, a obok ułożyć dzwonko. Można je ozdobić odrobiną sosu, uważając jednak, by ryba nie rozmiękła. Posypać kaparami. Podawać z ziemniakami i warzywami z wody.
Gość
Lilka
gemi
wegetarianie nie jedzą mięsa, ani żadnej potrawy zawierającej składnik, którego pozyskanie wymagało zabicia zwierzęcia. Chyba nikt nie zaprzeczy, że ryba jest zwierzęciem. Więc osoby, które spożywają mięso rybie nie są wegetarianami.
To tak w celu uścislenia sprawy