czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Łosoś zapiekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosta w przygotowaniu potrawa z kilku składników, a efekt wspaniały, w sam raz na niedzielny obiad.

Łosoś zapiekany

Składniki:

Łosoś zapiekany

 

Sposób przygotowania:

Łosoś zapiekany
Naczynie do zapiekania natłuścić. Ziemianki obrać i pokroić w półcentymetrowe plasterki, rozłożyć na dnie naczynia. Na ziemniakach ułożyć łososia i różyczki brokuła. Posypać solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o drobnym oczku, wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Sos wylać na zawartość naczynia i posypać szczyptą soli i pieprzu. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pól godziny.

Sprawdzić, czy ziemniaki są miękkie i podawać.

Tagi:

dania ryby