Sposób przygotowania:
Chrzanowo musztardowa łopatka Eliprzygotowanie składników
Łopatkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Przygotować w miseczce chrzan i musztardę. Na talerzyk wsypać słodką paprykę, przyprawy do mięs i wieprzowiny.
przygotowanie łopatki
W głębokiej patelni rozgrzać olej obsmażyć mięso z obu stron.
przygotowanie łopatki cd
Do obsmażonej łopatki dodać cebulę, czosnek chrzan, musztardę i przyprawy. Całość chwilę smażyć razem. Podlać mięso wodą i dusić aż będzie miękkie. Co jakiś czas podlewać mięso wodą żeby się nie przypaliło. Gotowe mięso wyjąć na półmisek i podzielić na porcje. Powstały sos zmiksować.
Smacznego!
Ja podałam łopatkę z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
gusia1000