Sposób przygotowania:
Łosoś ze szparagami i sosem musztardowym
Szparagi oczyścić i włożyć na kilka minut do posolonego wrzątku,
osączyć,przestudzić.Brzoskwinie osączyć z zalewy,każdą połówkę przekroić na pół.Oczyścić filety z łososia,oprószyć solą i pieprzem i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem skórką do dołu.Obok ułożyć szparagi i brzoskwinie,skropić wszystko oliwą i piec ok.30min.w 180"C.
Majonez,jogurt i musztardę wymieszać.Łososia podawać ze szparagami i kawałkami brzoskwiń oraz polać dekoracyjnie sosem musztardowym.
osączyć,przestudzić.Brzoskwinie osączyć z zalewy,każdą połówkę przekroić na pół.Oczyścić filety z łososia,oprószyć solą i pieprzem i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem skórką do dołu.Obok ułożyć szparagi i brzoskwinie,skropić wszystko oliwą i piec ok.30min.w 180"C.
Majonez,jogurt i musztardę wymieszać.Łososia podawać ze szparagami i kawałkami brzoskwiń oraz polać dekoracyjnie sosem musztardowym.
Jojo