Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Łosoś ze szparagami i sosem musztardowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Proste w przyrządzeniu i smaczne!

Łosoś ze szparagami i sosem musztardowym

Składniki:

Łosoś ze szparagami i sosem musztardowym

 

Sposób przygotowania:

Łosoś ze szparagami i sosem musztardowym
Szparagi oczyścić i włożyć na kilka minut do posolonego wrzątku,
osączyć,przestudzić.Brzoskwinie osączyć z zalewy,każdą połówkę przekroić na pół.Oczyścić filety z łososia,oprószyć solą i pieprzem i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem skórką do dołu.Obok ułożyć szparagi i brzoskwinie,skropić wszystko oliwą i piec ok.30min.w 180"C.
Majonez,jogurt i musztardę wymieszać.Łososia podawać ze szparagami i kawałkami brzoskwiń oraz polać dekoracyjnie sosem musztardowym.