Sposób przygotowania:
Łosoś ze szpinakiem i mozzarelląETAP 1
Łososia oprószamy solą i pieprzem do smaku z każdej strony. Przyprawionego skrapiamy oliwą i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie wcześniej także smarujemy oliwą.
ETAP 2
Przepłukany i osuszony szpinak kroimy na mniejsze części. Gotowy przysmażamy na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.
ETAP 3
W trakcie smażenia dodajemy do liści śmietanę. Gotowy, miękki szpinak doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ETAP 4
Tak przygotowany wykładamy na łososiowe płaty.
ETAP 5
Mozzarellę odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą wykładamy na szpinak.
Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego piekarnika. Całość pieczemy około 25-30 minut w 180°C.
Gotową rybę podajemy od razu po upieczeniu.
SylaUla
gusia1000
ciasteczka