Sposób przygotowania:
Łosoś ze szpinakiem i mozzarelląETAP 1

Łososia oprószamy solą i pieprzem do smaku z każdej strony. Przyprawionego skrapiamy oliwą i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie wcześniej także smarujemy oliwą.
ETAP 2

Przepłukany i osuszony szpinak kroimy na mniejsze części. Gotowy przysmażamy na oliwie z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.
ETAP 3

W trakcie smażenia dodajemy do liści śmietanę. Gotowy, miękki szpinak doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ETAP 4

Tak przygotowany wykładamy na łososiowe płaty.
ETAP 5

Mozzarellę odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą wykładamy na szpinak.
Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego piekarnika. Całość pieczemy około 25-30 minut w 180°C.
Gotową rybę podajemy od razu po upieczeniu.
SylaUla
gusia1000
ciasteczka