Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Łososś na parze z olejem tabasco

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kapustę pekińską umyć, dosć grubo poszatkować. poszatkowane liście ułożyć w

Łososś na parze z olejem tabasco

Składniki:

Łososś na parze z olejem tabasco

 

  • 3-4 filety z łososia
  • 1 kapusta pekińska
  • sól
  • pieprz
  • Sos:
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka czerwonego sosu tabasco
  • garść posiekanych listków kolendry
  • sok z 1,5 limonki
  • sól

Sposób przygotowania:

Łososś na parze z olejem tabasco
Kapustę pekińską umyć, dosć grubo poszatkować. poszatkowane liście ułożyć w naczyniu do gotowania na parze, na nich ułożyć oprószone solą i pieprzem filety z łososia. Gotować na parze do momentu, gdy kapusta będzie lekko chrupiąca a łosoś miękki. Przygotować sos: olej, sos tabasco, posiekaną kolendrę, sól i sok z limonki dokładnie wymieszać. Rybę i kapustę wyłożyć na talerze, każdą porcję polać 2 łyżkami sosu.

Tagi:

sosy