Sposób przygotowania:
Lubczykowe babeczki
Makaron gotujemy al dente zgodnie z zaleceniami producenta. Udka obieramy i drobno kroimy, ale bez skóry. Fetę kroimy w kostkę. Foremki z papilotkami wykładamy wstążkami makarony, wybieramy te najdłuższe. Na spód dajemy odrobinę mięsa, następnie kostkę fety i przykrywamy mięsem. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę i mieszając cały czas zarumieniamy. To jest ważne, aby sosu nie było czuć mąką. Dodajemy stopniowo mleko, cały czas mieszając i gotując. Doprawiamy i takim sosem zalewamy każdą z foremek. Zapiekamy w 200 stopniach około 20 min. Aż się końcówki makaronu ładnie zarumienią. Posypujemy odrobiną świeżego drobno krojonego lubczyku. Smacznego.
reanja
Ela Dz
Niestety...zeszły już. Ale kto wie, jak sponsor podeśle paczkę...będzie z czym szaleć. Bo jak na razie są...nieosiągalne w sklepie za rogiem:(