Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas tak zimno, że się nie chce z domu wychodzić. Jeszcze ten wielki księżyc na niebie. Piękny, ale mrozi przez to jak nie wiem co. 

Odp: Odp: Odp: Cześć wszystkim :)

Cześć Miło Cię poznać. Spaghetti też mogłabym jeść non stop Wiemy co najlepsze

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas śnieg Pada od dwóch może trzech dni. Dzieciaki sąsiadów są zachwycone. Próbują lepić bałwana Nie idzie im to bo śnieg się nie chce lepić, ale działają bez wytchnienia. 

Odp: Odp: Zapadający się sernik

Dzięki za rady. Przy następnym pieczeniu sernika je zastosuję. Mam nadzieję, że tym razem sernik nie będzie cieńszy niż deska do krojenia

Odp: Sypki ryż

Ja kupuję ryż paczkowany. Tak tak od razu znajdzie się ktoś kto po ugotowaniu czuje plastik ja jednak go nie czuję i uwielbiam ryż paczkowany, bo jest zawsze sypki

Witam wszystkich

Witam wszystkich i każdego z osobna
Zaglądam na Gotujmy już od kilku lat i postanowiłam w końcu dołączyć do Waszego grona. Uwielbiam piec i gotować. Może nie jestem w tym mistrzem, ale tak jak każdy uczę się na błędach. Jestem gadułą, która zadaje setki pytań Mam nadzieję, że nikogo to nie zrazi

Odp: Krojenie wołowiny

skuter5 napisał(a): Czy to prawda, że mięso wołowe należy kroić w jeden sposób? Należy to robić wzdłuż czy w poprzek włókien?


Mięso wołowe surowe zawsze kroimy w poprzek włókien, nigdy wzdłuż, bo po obróbce cieplnej pogryzienie go będzie niezwykle trudne, bo włókna tego mięsa są bardzo mocne.

Odp: Cukinia na zimę

mocsłodkości napisał(a): Czy to normalne że zalewa w cukinii robi się mętna? Pokroiłam cukinię na paski. Posypałam solą i odstawiłam. Potem odlałam wodę, dałam cukinię do słoików, zalałam zalewą i zakręciłam. Potem pasteryzowałam. Teraz widzę że zalewa robi się mętna. To dobrze czy źle?

Wydaje mi się, że coś w tym przypadku poszło nie tak, bo zalewa nie powinna stać się mętna, chyba że do marynaty użyjesz np. musztardy, która sprawi, że płyn będzie mętny. Ja bym tego nie zjadła. 

Odp: Co zrobić żeby awokado dojrzało ?

Jagoda_Pobruc napisał(a): Może świata tym nie odkryję, ale ostatnio zdazyło mi się kupić awokado, które minie oszukało- pachniało pięknie, w dotyku wydawało się, że jest dojrzałe ale jednak nie. No ale co zrobić? Wygooglować . No i znalazłam sposób na jak szybciej, który mówi o tym, żeby położyć awokado na grzejnik. - faktycznie jak się zrobiło ciepłe to było pyszne

Możesz też takie awokado wsadzić do papierowej torby z bananem albo jabłkiem. Po około dwóch dniach będziesz miała dojrzałe awokado

Odp: Odp: Rodzynki do wypieków

Ja wybieram duże i mięsiste. Uwielbiam je nie tylko w ciastach czy ciasteczkach ale i jako przekąskę jak mi się chce czegoś słodkiego a niczego takiego w domu nie ma. Rodzynki za to mam zawsze