Konkurs Jestem Miłością!!

Pierwsze pytanie konkursowe:

Z jakiego kraju pochodzi główna bohaterka Emma? Na odpowiedzi czekamy do piątku godzina 12.00 - wtedy wątek zostanie otwarty i okaże się, kto wygrał film. Dziś wygrywa 7. osoba. Powodzenia

Drugie pytanie konkursowe:

Wymień 3 inne filmy reżysera "Jestem miłością". Na odpowiedzi czekamy do soboty do godziny 15.00. Tym razem wygrywa 10. osoba która udzieli prawidłowej odpowiedzi.

Kolejne pytanie konkursowe (poniedziałek 28.02.2011):

Kompozytor John Adams, którego muzykę wykorzystano w filmie jest zdobywcą prestiżowej nagrody Pulitzera. W którym roku ją otrzymał i komu był dedykowany wyróżniony utwór?

Wygrywa 4. prawidłowa i kompletna odpowiedź. Na odpowiedzi czekamy do wtorku godzina 10.00

Kolejne pytanie konkursowe: Jak nazywa się kucharz którego dania można podziwiać w filmie oraz który uczył aktorkę sztuki kulinarnej.

Na odpowiedzi czekamy do czwartku godzina 11.00. Zwycięża 6 prawidłowa odpowiedź.

Kolejne pytanie konkursowe: Jaką zupę przygotowała Emma dla Antonio? Na odpowiedzi czekamy do piątku do godziny 11:30. Przypominam, że odpowiedź można znaleźć w artykule: https://gotujmy.pl/jestem-miloscia-od-24-09-w--kinach,artykuly,3689.html

Wygrywa 7 odpowiedź.

Ostatnie pytanie konkursowe (poniedziałek 7 marca):

Aktorka wcielająca się w postać Emmy musiała długo i rzetelnie przygotowywać się do swojej roli. Co sprawiało jej największą trudność?

Wygrywa 5. odpowiedź! Czekamy do wtorku godzina 11.00


Powodzenia

Odp: Narodowy Dzień Spódnicy

No właśnie - zresztą i tak najważniejsze święto jest dzisiaj chociaż ja je tak bardziej imieninowo obchodzę, aczkolwiek i "goździkiem" na DK nie gardzę

Odp: Odp: cuchnące smakołyki ;)

Henia napisał(a): Nie bardzo rozumiem ten wątek.Bo przecież to co się lubi nie śmierdzi! Czy przy Dniu Kobiet lekko nie przesadzacie?! Dobrze zrobione flaki nie śmierdzą! Kalafior i brokuł - włączam pochłaniacz i po kilku minutach nie ma śladu. A Twoje wietrzenie kuchni, cherry, po ugotowaniu jajek, traktuję jako żart! Jakiż zapach ma jajko w skorupce?!
Myślę jednak,że dałam się podejść i cały wątek jest żartem!

Gotowane jajka (już po obraniu) bardzo czuć. Być może w kuchni gdzie gotuje się dużo różnych rzeczy w jednym czasie (czytaj; obiad) zapach jajek nie jest wyczuwalny, np. w domu nigdy mi nie przeszkadzało. Kiedy zamieszkałam w akademiku, w którym kuchnia była oddzielnie a po ugotowaniu jajka obierało się w pokoju - wierz mi, że jeszcze przez 2 godziny wszyscy goście wzdychali, że czuć jajka i domagali się wietrzenia. Więc mając współlokatorkę szczególnie lubiącą je, musiałam przywyknąć. To samo z rybami - juz od wejścia wiadomo co ktoś jadł na obiad Dodam że metraż pokoju 3x4 w tym 3 osoby... nie ma to jak studenckie życie, hehe

Odp: Konkurs Jestem Miłością!!

Gratulacje dla misia14 ! i podziękowania dla wszystkich za udział. To na pewno nie ostatni konkurs na forum, będziemy dawać znaki dymne i informować o kolejnych

a wygrani niech czekają na wiadomość z prośbą o dane do wysyłki.

Buziaki, Cherry

Odp: cuchnące smakołyki ;)

Mi zapach sera pleśniowego nie przeszkadza, gorzej po gotowaniu jajek - obowiązkowe wietrzenie kuchni

Odp: Odp: Odp: Odp: O)

Moje Drogie! Życzę Wam dziś i nie tylko dziś samych życzliwych osób dokoła, żebyście zawsze czuły się wspaniałymi kobietami bo takie jesteśmy, niech Wasza uroda nigdy nie przemija a z każdym rokiem zyskuje nowych wielbicieli! Za nas

Odp: oto mój pomysł na kolację

Łowicz emigrant? I to który - słodko-kwaśny