Odp: Sernik z czekoladą

biedroneczki napisał(a): Planuję dodać do masy serowej kawałki czekolady. Jak myślicie zmniejszyć lub pominąć ilość cukru dodawanego do tej masy?

Zależy jaka to czekolada i ile jej chcesz dodać.

Skarbonka :)

Jaka wg Was jest najlepsza skarbonka? Taka, z której można wyjmować pieniądze czy taka którą trzeba rozbić żeby się do nich dostać?

Odp: Masa krówkowa

skuter5 napisał(a): Mam puszkę masy krówkowej, która została mi z Wielkanocy Macie pomysł do czego ją wykorzystać? Mazurek raczej odpada

Ja taką masę dodaję do utartego masła i mam krem do masowania ciasta

Odp: Odp: Skarbonka :)

misia5 napisał(a): mocsłodkości napisał(a): Jaka wg Was jest najlepsza skarbonka? Taka, z której można wyjmować pieniądze czy taka którą trzeba rozbić żeby się do nich dostać?

Moje dziewczyny mają metalowe puszki, które trzeba otwieraczem do konserw otworzyć

Fajny pomysł Muszę takich poszukać

Kasza :)

Jakie jest Wasze ulubione danie z kaszą? Wolicie kaszę podaną na słodko czy na wytrawnie?

Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas też piękna słoneczna pogoda. Cały weekend spędziliśmy na świeżym powietrzu. Ziemniaki z ogniska o tej porze roku są genialne

Odp: Fasolka szparagowa

Też uwielbiam smażoną Najlepsza jest tak fasolka, która ma już duże fasolki w strąku Po usmażeniu są genialne

Problem z dekoracją

Planowałam zrobić dekorację z toffifee i na planowaniu chyba się skończy, bo ono zaczyna się rozpuszczać w lodówce Da się temu zapobiec? Macie jakiś pomysł?

Odp: Młoda kapusta

Też obstawiam kapustę. Czasem trafi się taka inna główka, która daje we znaki. 

Odp: Odp: Odp: Witam wszystkich!

Na Twojego bloga zaglądam już od jakiegoś czasu Jest super