Sposób przygotowania:
Lukrowana baba na majonezie1.

Wbić do naczynia całe jajka i dosypać cukier, zmiksować.
2.

Dosypać cukier waniliowy i ponownie zmiksować.
3.

Wsypać mąkę krupczatkę i proszek do pieczenia, zmiksować.
4.

Dosypać mąkę ziemniaczaną i znowu zmiksować.
5.

Dodać majonez, za każdym razem miksować.
6.

Dosypać zmielone migdały, zmiksować.
7.

Ciasto podzielić na połowę i do jednej części dosypać nasiona chia.
8.

Do formy silikonowej z kominem wlać najpierw część jasnego ciasta, a potem dolewać ciasto z chia.
9.

Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piec przez 40 - 45 minut.
10.

Wystudzić babkę. Zrobić lukier: sok wymieszać z cukrem pudrem.
11.

Polukrować babkę.
12.

Posypać wierzch kuleczkami o smaku mango. Smacznego !