Sposób przygotowania:
Lukrowana baba na majonezie1.
Wbić do naczynia całe jajka i dosypać cukier, zmiksować.
2.
Dosypać cukier waniliowy i ponownie zmiksować.
3.
Wsypać mąkę krupczatkę i proszek do pieczenia, zmiksować.
4.
Dosypać mąkę ziemniaczaną i znowu zmiksować.
5.
Dodać majonez, za każdym razem miksować.
6.
Dosypać zmielone migdały, zmiksować.
7.
Ciasto podzielić na połowę i do jednej części dosypać nasiona chia.
8.
Do formy silikonowej z kominem wlać najpierw część jasnego ciasta, a potem dolewać ciasto z chia.
9.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piec przez 40 - 45 minut.
10.
Wystudzić babkę. Zrobić lukier: sok wymieszać z cukrem pudrem.
11.
Polukrować babkę.
12.
Posypać wierzch kuleczkami o smaku mango. Smacznego !