Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Magiczny sernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszny, rozpływający się w ustach sernik

Magiczny sernik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Magiczny sernik

 

  • 3 szkl mąki
  • jajo
  • 4 łyżki mleka
  • 3 łyżka oleju
  • 1 kostka margaryny
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki

 

 

  • MASA SEROWA:
  • 3 śmietany 18 %
  • 2 budynie waniliowe
  • cukier waniliowy
  • przyprawa do serników
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jaja

 

Sposób przygotowania:

Magiczny sernik
Na stolnicę wsypujemy mąkę. Dodajemy do niej pokrojoną drobniej margarynę i siekamy nożem. Następnie dodajemy cukier,cukier wanliowioy, jajo, mleko oraz olej i proszek do pieczenia i ponownie wszystko razem siekamy nożem. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną część wkładamy do zamrażalnika. Drugą rozwałkowujemy na wielkość blachy. Wkładamy do blachy obłożonej papierem do pieczenia i pieczemy spód ok 10 minut w nagrzanym piekarniku do 180 sopni.MASA : Białka ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy następnie po jednym żółtku. W drugiej miseczce miksujemy śmiętanę z cukrami. Do obitej piany z białek dodajemy po łyżce śmietany z cukrem cały czas mieszając drewnianą łyżką. Dodajemy następnie budynie oraz przyprawę do serników. Mieszamy wszystko delikatnie w jedną stronę.Na podpieczony spód wykładamy naszą masę śmietanową. Trzemy następnie na masę zamrożoną część ciasta kruchego i pieczemy ok 45 minut.
Magiczny sernik
ubijamy na sztywno białka do masy śmietanowej
Magiczny sernik
Dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując
Magiczny sernik
Upieczony sernik śmietanowy - warto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladwą
Magiczny sernik
Ciasto rozpływa się w ustach