Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chrupiąca panierka uzyskana z bułki tartej i maki, dodatek majeranku i papryki nadaje całości niepowtarzalny smak.

Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce

 

Sposób przygotowania:

Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce
Schab doprawiamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy, wkładamy schab i zostawiamy na 10 minut. Do miseczki przesypujemy mąkę, bułkę tartą, paprykę i majeranek - mieszamy. W uzyskanej panierce obtaczamy schab. Smażmy schab na rozgrzanym tłuszczy po kilka minut z dwóch stron do całkowitego zarumienienia mięsa. 
Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce
do roztrzepanego jajka wkładamy schabowe
Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce
w misce przygotowujemy panierkę do schabowych
Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce
schabowe smażmy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron