eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotlet majerankowy Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszny schabowy w nowym wydaniu.

Kotlet majerankowy Eli

Składniki:

Kotlet majerankowy Eli

 

  • 5 kotletów schabowych bez kości
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej
  • sól
  • pieprz
  • 1 duże jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlet majerankowy Eli
Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa.Majeranek rozetrzeć palcami na dłoni.Do miseczki wsypać majeranek,czosnek,paprykę,sól,pieprz i dokładnie wymieszać.Mieszanką natrzeć kotlety i włożyć do lodówki na dwie godziny.Jajko dokładnie roztrzepać.Maczać kotlety w jajku i panierować w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.Smacznego!