iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron biało-czerwono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobra ,lekka wegetariańska

Makaron biało-czerwono

Składniki:

Makaron biało-czerwono

 

  • 1/2 szt makaron ryżowy,
  • 1/4 szt tofu,
  • 1 szt pomidor,
  • sos chili słodki,
  • 1 łyżeczka sok z buraka,
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Makaron biało-czerwono
W garnku gotujemy wodę lekko osoloną .Gdy woda się zagotuje dodajemy makaron wyłączamy palnik i nakrywamy garnek .Zostawiamy makaron na ok 15 min .Następnie odcedzamy .Studzimy.Dzielimy makaron na pól. Do jednej częsci dodajemy sok z buraka odrobinę i mieszamy .Soku nie można dodać za dużo . Na talerzu układamy 2 rodzaj makaronu .Dodajemy pokrojonego pomidora i pokrojony w kostkę ser tofu.Doprawiamy sosem chili słodkim.Ozdabiamy natką pietruszki