Sposób przygotowania:
Makaron domowy ze szpinakiem
Szpinak na patelni z suszonymi pomidorkami z bazylią i czosnkiem poddusiłam to razem na papkę , woda też odparowała .Zostawiłam do ostygnięcia. Na stół wsypałam mąkę zrobiłam w niej zagłębienie . Dodałam jajo , sól i szpinak i trochę letniej wody . Wyrobiłam ciasto na koniec dodałam olej dzięki temu super się rozwałkowało ciasto. Rozwałkowałam na cienki placek i złożyłam je . Kroiłam na paski 1 centymetrowe . Makaron obsypywałam mąką a potem do gotującej wody wkładałam. Gotowałam z 15 minut a potem wyjmowałam i pod wodę przepłukiwałam zostawiłam na sitku. Pomidory umyłam pokroiłam w kostkę i na patelnie posoliłam popieprzyłam dodałam czosnek sprasowany i mieszałam kiedy pomidory zaczęły się " rozpuszczać" dodałam makaron , chwilę razem trzymałam i podawałam . Smacznego.