jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Makaron farmerski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Znakomita i lekka potrawka makaronowa:)

Makaron farmerski

Składniki:

Makaron farmerski

 

Sposób przygotowania:

Makaron farmerski
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju, odsączyć i pozostawić do ostygnięcia.
Szparagi umyć, wyczyścić i ugotować w osolonej wodzie.
Ser żółty, szynkę, szparagi pokroić drobno.
W rondlu rozpuścić kilka łyżek masła, wrzucić ugotowany makaron, pokrojoną szynkę, ser, szparagi, a na końcu zalać składniki śmietanką i mieszać do chwili, aż śmietanka zgęstnieje.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.