Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Makaron muszelki ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 1018

Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, dodać pomidory wraz z zalewą, bazylię i

Makaron muszelki ze szparagami

Składniki:

Makaron muszelki ze szparagami

 

  • 40 dag makaronu

 

 

 

  • cebula

 

  • 2 łyżki tartego parmezanu

 

 

  • ćwierć szklanki oliwy

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron muszelki ze szparagami
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, dodać pomidory wraz z zalewą, bazylię i przyprawy. Gotować na małym ogniu bez przykrycia 10-12 min. Ugotowane i ostudzone szparagi pokroić na trzy centymetrowe kawałki. Główki odłożyć. Dodać szparagi do sosu. Ugotowany al dente (tzn. niezbyt miękko) makaron wymieszać z sosem, przełożyć na ogrzany półmisek, posypać parmezanem i przybrać główkami szparagów. Oprószyć posiekaną natką. (100g - 135 kcal).