Sposób przygotowania:
Makaron na pikantno
Sos:
Na rozgrzanej oliwie na 2 łyżkach usmażyć pokrojony boczek. Powinien się wytopić. Dodać posiekane papryczki i czosnek chwilkę mieszając. Pomidory wyjąć z puszki i pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię, gotować aż sos zgęstnieje, doprawić solą, pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opak. dodając 1 łyżkę oliwy. Makaron odcedzić polać zrobionym wcześniej sosem, wymieszać, posypać parmezanem i listkami bazylii
Na rozgrzanej oliwie na 2 łyżkach usmażyć pokrojony boczek. Powinien się wytopić. Dodać posiekane papryczki i czosnek chwilkę mieszając. Pomidory wyjąć z puszki i pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię, gotować aż sos zgęstnieje, doprawić solą, pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opak. dodając 1 łyżkę oliwy. Makaron odcedzić polać zrobionym wcześniej sosem, wymieszać, posypać parmezanem i listkami bazylii