anecia04

anecia04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Makaron orzo z liśćmi szpinaku i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wyśmienite połączenie fety ze szpinakiem

Makaron orzo z liśćmi szpinaku i fetą

Składniki:

Makaron orzo z liśćmi szpinaku i fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron orzo z liśćmi szpinaku i fetą
- Makaron gotujemy al dente 5 minut. Odcedzamy. Płuczemy w zimnej wodzie.
- Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy rozmrożony szpinak i dusimy przez 10 - 12 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cienko pokrojone plasterki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.
- Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy makaron wcześniej ugotowany. Mieszamy delikatnie, w razie potrzeby dodajemy przyprawy. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, z pokruszoną fetą i startą skórką pomarańczy.