Sposób przygotowania:
Makaron pełnoziarnisty z łososiem i fasolką
1. Makarom ugotowałam według instrukcji na opakowaniu.
2. Przygotowałam składniki sosu: fasolę szparagową obrałam, umyłam i okroiłam w 2 centymetrowe kawałki, czosnek obrałam, a cebulę pokroiłam na drobna kosteczkę.
3. Rozgrzałam olej, zeszkliłam cebulę, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i fasolkę. Mieszałam, żeby się nie przypaliło. Z chili usunęłam nasiona, a papryczkę pokroiłam drobniutko.
4. Umyty i osuszony w wirówce szpinak dołożyłam do fasolki, skropiłam całość wodą.
5. Z łososia odcięłam skórę, a mięso pokroiłam w kostkę, osoliłam i skropiłam sokiem z cytryny.
6. Dołożyłam rybę do smażących się warzyw, zmniejszyłam ogień, przykryłam i dusiłam 10-15 minut.
7. Gotowy sos doprawiłam gałką muszkatołową i solą i podałam z makaronem. Całość posypałam pokruszony serem pleśniowym. Pycha!
2. Przygotowałam składniki sosu: fasolę szparagową obrałam, umyłam i okroiłam w 2 centymetrowe kawałki, czosnek obrałam, a cebulę pokroiłam na drobna kosteczkę.
3. Rozgrzałam olej, zeszkliłam cebulę, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i fasolkę. Mieszałam, żeby się nie przypaliło. Z chili usunęłam nasiona, a papryczkę pokroiłam drobniutko.
4. Umyty i osuszony w wirówce szpinak dołożyłam do fasolki, skropiłam całość wodą.
5. Z łososia odcięłam skórę, a mięso pokroiłam w kostkę, osoliłam i skropiłam sokiem z cytryny.
6. Dołożyłam rybę do smażących się warzyw, zmniejszyłam ogień, przykryłam i dusiłam 10-15 minut.
7. Gotowy sos doprawiłam gałką muszkatołową i solą i podałam z makaronem. Całość posypałam pokruszony serem pleśniowym. Pycha!