Sposób przygotowania:
Makaron penne z sosem pomidorowym
Porcja na 4 osoby
Na jedną porcję:
Energia: 480 kcal
Tłuszcze ogółem: 10 g
Cholesterol: 40 mg
Pomidory obierz ze skóry i posiekaj. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Zmiażdż czosnek. Na głębokiej patelni podgrzej olej, wsyp cebulę i czosnek i podsmażaj aż się zrumienią. Dodaj przecier i pomidory. Duś sos aż zgęstnieje. Pod koniec dodaj przyprawy.Ugotuj makaron al dente, odsącz i zmieszaj z sosem. Każdą porcję udekoruj liśćmi rukoli.
Na jedną porcję:
Energia: 480 kcal
Tłuszcze ogółem: 10 g
Cholesterol: 40 mg
Pomidory obierz ze skóry i posiekaj. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Zmiażdż czosnek. Na głębokiej patelni podgrzej olej, wsyp cebulę i czosnek i podsmażaj aż się zrumienią. Dodaj przecier i pomidory. Duś sos aż zgęstnieje. Pod koniec dodaj przyprawy.Ugotuj makaron al dente, odsącz i zmieszaj z sosem. Każdą porcję udekoruj liśćmi rukoli.