Sposób przygotowania:
Makaron po gospodarsku
Do 3 l wrzącej osolonej wody wsypać makaron, zamieszać, ugotować pod uchyloną pokrywką. W tym czasie na duzej patelni rozgrzać olej, włożyć pokrajaną na krążki cebulę, smażyć na dość silnym ogniu mieszając. Gdy stanie się szklista, włozyć obraną ze skórki i pokrajaną na plasterki kiełbasę, zrumienić mieszając. Umyte pomidory pokrajane na ćwiartki poddusić w oddzielnym rondlu, dodając 5-6 łyzek wody. Gdy zmiękną odstawić z ognia, przetrzeć do kiełbasy, dodać resztę przypraw i na dużym ogniu dusić jeszcze 10 minut. Makaron odcedzić, wymieszac z masłem roślinnym, ułożyć w krąg na półmisku, posypując obficie zieloną pietruszką, w środek wlać sos z kiełbasą.