Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Makaron prawie po amerykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny makaron, który znika w kilka chwil z talerzy

Makaron prawie po amerykańsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron prawie po amerykańsku

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron prawie po amerykańsku
W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i przesmażyć, wlać mleko, rozmieszać i zagotować. Beszamel doprawić musztardą, solą i pieprzem do smaku (pamiętając, że ser jest słony). Makaron ugotować na pół-twardo. Umieścić w naczyniu żaroodpornym, ser zetrzeć na tarce. Sosem zalać makaron, dodać połowę sera, wymieszać. Wyłożyć resztą sera. Posypać bułką tartą. Piec ok. 30 minut w 200st aż ser się zrumieni. Podawać z lekką surówką, np. z pomidorów.
Makaron prawie po amerykańsku
W rondelku rozpuścić masło dodać mąkę i przesmażyć wlać mleko rozmieszać i zagotować
Makaron prawie po amerykańsku
Beszamel doprawić musztardą solą i pieprzem do smaku (pamiętając, że ser jest słony)
Makaron prawie po amerykańsku
Makaron ugotować na pół-twardo Umieścić w naczyniu żaroodpornym ser zetrzeć na tarce
Makaron prawie po amerykańsku
Sosem zalać makaron dodać połowę sera wymieszać Wyłożyć resztą sera Posypać bułką tartą