Sposób przygotowania:
Makaron rurki ze szparagami i krewetkami
Krewetki wyjąć z opakowania i opłukać, szparagi zielone opłukać i po oderwani części twardych pokroić na małe kawałki.
Na patelni roztopić masło i podsmażyć szparagi z dodatkiem czosnku pokrojonego w plasterki około 5 minut. Następnie dodać krewetki i smażyć razem około 10 minut.
W między czasie ugotować makaron rurki w lekko posolonej wodzie al' dente i odcedzić wodę. Pomidory opłukać i pokroić w kostkę i dusić razem chwilkę.
Na patelnię dodać ugotowany i osączony makaron rurki, wymieszać, podgrzać i posypać ziołami, przyprawić pieprzem i solą.
Smacznego
Na patelni roztopić masło i podsmażyć szparagi z dodatkiem czosnku pokrojonego w plasterki około 5 minut. Następnie dodać krewetki i smażyć razem około 10 minut.
W między czasie ugotować makaron rurki w lekko posolonej wodzie al' dente i odcedzić wodę. Pomidory opłukać i pokroić w kostkę i dusić razem chwilkę.
Na patelnię dodać ugotowany i osączony makaron rurki, wymieszać, podgrzać i posypać ziołami, przyprawić pieprzem i solą.
Smacznego