iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron ryżowy z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i zdrowe danie obiadowe

Makaron ryżowy z tuńczykiem

Składniki:

Makaron ryżowy z tuńczykiem

 

  • 1 szt tuńczyk z wody,
  • 1/2 paczki makaron ryżowy,
  • 10 szt Oliwki czarne,
  • 4 łyżki kukurydza,
  • sos chilli słodki,
  • 1/4 szt cukinia

 

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy z tuńczykiem
Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 5 min pod przykryciem .Następnie odsączamy go na sitku . Cukinie myjemy nie obieramy kroimy w pół plasterki .Kukurydze odsączamy z zalewy .
Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojoną cukinie ,dodajemy kukurydzę .Mieszamy i dodajemy makron ,następnie odsączonego tuńczyka i oliwki .Mieszamy doprawiamy sosem chilli.